Aanvalsplan om pensioenen te beschermen

50PLUS' aanvalsplan om pensioenen te beschermen


Kamerlid Martin van Rooijen gaat de strijd aan voor uw pensioen! In zijn aanvalsplan wordt op 21 januari in de Tweede Kamer een hoorzitting georganiseerd over de extreem lage rekenrente voor pensioenfondsen.

Kamerlid Martin van Rooijen (foto) van 50PLUS heeft een stevig aanvalsplan om uw pensioen te beschermen tegen kortingen en herverdeling. De meest recente stap in deze strijd is een hoorzitting over de rekenrente voor pensioenfondsen. Die hoorzitting – een initiatief van Martin van Rooijen – zal op 21 januari in de Tweede Kamer worden georganiseerd. 50PLUS laat geen steen onberoerd om de afbraak van uw pensioen te stoppen!


Deskundigen
Met deze gerenommeerde deskundigen zal tijdens de hoorzitting uitgebreid gesproken worden over het probleem van de lage rekenrente en wat daaraan gedaan kan worden:

  • Peter Borgdorff, directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
  • Guusje Dolsma, plv. directeur Sociale Zaken VNO-NCW;
  • Tuur Elzinga, vicevoorzitter FNV;
  • Jean Frijns, emeritus hoogleraar aan de Vrije Universiteit (VU) en oud-directeur Beleggingen bij het ABP;
  • Coen Teulings, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Cambridge en oud-directeur van het Centraal Planbureau;
  • Dick Sluimers, bestuursvoorzitter van de APG Groep en oud-voorzitter en oud-directeur Financiën ABP;
  • Sweder van Wijnbergen, hoogleraar Macro-Economie Universiteit van Amsterdam.


Het kabinet en andere voorstanders van de lage rekenrente stellen dat de huidige extreem lage rente de beste is, zelfs als uw pensioen daardoor minder zeker wordt gemaakt. Dat plan verdient een ijskoude douche!


Vuurwerk
“IJzer moet je smeden als het heet is”, zegt Martin van Rooijen. “De verkiezingen voor de Eerste Kamer komen er aan en het kabinet heeft daar slechts een heel kleine meerderheid. Er valt nu echt iets te winnen!” 50PLUS heeft niet alleen vrienden uitgenodigd: “We willen een debat met voor- én tegenstanders. Ik had de zaal ook kunnen vullen met topdeskundigen die allemaal volledig aan onze kant staan, maar ik wil vuurwerk”, aldus Tweede Kamerlid Martin van Rooijen, tevens lijsttrekker van 50PLUS bij de aankomende Eerste Kamerverkiezingen.


Roy Ho Ten Soeng

Stem 23 mei op de nummer 2, lijst 50PLUS!